Fredrik Lindström kör på för fullt | Skytte i Halland

Fredrik Lindström kör på för fullt

Efter att Fredrik Lindström missade en pallplats med bara en tiondels sekund satsar han på hårdare än någonsin. 

Skidskyttetävling

Till en början gick det extremt bra för Fredrik i det bara 1,5 mil långa loppet. Åkningen var han lite efter på men skyttet var riktigt otroligt. Trotts att det uppenbarligen inte är kul att missa en finalplats med så liten marginal så är han ändå nöjd. Speciellt på grund av det nämnda skyttet. Det verkar dock som att de har gett honom lite extra motivation att träna vidare under julhelgen.

I en intervju med Expressen så uttalar han sig om sitt träningsschema och påpekar att han inte ens tänker vila på julafton. Även då kör han två och en halv timme åkning. Man kan inte låta bli att undra hur mycket sådana uttalanden påverkar oddsen, speciellt då han nyligen var så nära en vinstplats. Frågan är om snacket kommer att kunna hålla i sig till dess att världskuppen startar igen den 8 januari. Totalt räknar han ha tränat ca 45 timmar till dess.

Även släkt och vänner räds han lite då en förkylning kan få allt för hemska konsekvenser. I samma intervju nämner han nämligen att han får ”Ringa och kolla (med vänner och släkt) innan vi gör något”  samt att han skall hålla alla med täppta näsor på avstånd.  Det märks verkligen att Lindström totalsatsar.

I januari börjar som sagt tävlingarna igen och då först i Oberhof, Tyskland. Efter det så besöks även Italien, Tjeckien, Norge och Finland med den sista tävlingen den 19-22 mars i Khanty-Mansiysk, Ryssland.